Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Впродовж акції практичним психологом були проведені різноманітні заходи: урок протидії торгівлі людьми в Європі з переглядом відеофільму «Європейські цінності: виховна година «Ми проти насильства»; година спілкування з елементами тренінгу «Разом проти СНІДу». Учні переглянули відеоролики соціальної реклами: «Сексуальне рабство», «Працевлаштування за кордоном», «Втягнення у жебракування», «Продаж дитини», «Трудова експлуатація». Серед учнів двох моніторингових груп було проведено анонімне анкетування щодо вивчення рівня насильства у навчальному закладі та житті дітей, а також анонімне анкетування щодо обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД.

В рамках проведення акції в гості до учнів завітали психолог Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Елеонора Білкей, спеціалісти Виноградівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Василь Сич та Катерина Пунько, головний спеціаліст відділу “Виноградівське бюро правової допомоги” Маріанна Митровська.