9 червня 2021 року у бібліотеці ВПУ №34 м. Виноградів відбулась зустріч шанувальників друкованого слова з Василем Кляпом, патріотом Виноградівщини, автором семи збірок поезій.

Учасники краєзнавчого гуртка (Семенова Іванна, Потоцька Антоніна, Руснак Марія, Тростянецька Світлана – учні групи ОКА-11) декламували вірші з поетичної колекції поета. Василь Павлович розповів присутнім про свій творчий шлях; зачитав поезії про своє рідне місто, про кохання, про філософію життя, про ангела-охоронця, про любов до поезії; поділився з присутніми своїми мріями, фантазіями, почуттями; відповів на запитання допитливих вихованців. Завідувачка бібліотеки, керівник краєзнавчого гуртка Телеп’янович Тетяна Іванівна познайомила учасників зустрічі з цікавим творчим доробком автора – легендами про рідний край.

Родзинкою заходу стали поетичні та прозові рядки у виконанні авторів: Варги Крістіана, Довжана Янека та Чумака Олександра – учнів групи ОП-11.

Гість нашого освітнього закладу побажав талановитій молоді натхнення, музи для творчості, не боятися мріяти, бачити прекрасне у дрібницях, продовжувати передавати власні почуття і фантазії на сторінках своїх творів, а саме головне – завжди залишатися людьми. На згадку про зустріч Василь Павлович подарував читачам бібліотеки збірку авторів Виноградівщини та Виноградова зокрема – «Виноградів літературний». Альманах містить прозу, поезію, драматургію авторів-початківців, авторів-аматорів та письменників краю. Вихованці подякували нашому земляку за схвальні відгуки, корисні поради, щирі слова, душевну бесіду і побажали міцного здоров’я, творчих успіхів і нових літературних шедеврів.