Новини

Національний тиждень читання. Тиждень поезії.

22 березня 2024 року. Україна – це наш спільний дім. Дім, дорогий кожному з нас. Поезія реагує на події найпершою, особливо в часи випробовувань. Бібліотекарі разом з викладачами – філологами ВПУ № 34 м. Виноградів долучились до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції
’’ Національний тиждень читання поезії ’’ Ріки незмінно течуть додому ’’’’. В рамках тижня провели БРЕЙН-РИНГ ’’ Магія слова ’’ із здобувачами освіти групи ОП -21. Команду-переможців ’’ Сіріус ’’ було нагороджено ГРАМОТОЮ за перемогу у турнірі. Учасники обох команд отримали ПОДЯКУ за активну участь у всеукраїнській акції поезії ’’ Ріки незмінно течуть додому ’’.

Тиждень відкритих дверей

З 15 по 22 березня 2024 року Вище професійне училище №34 м.Виноградів гостинно відкрило двері для здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти .
Вибір майбутньої професії – важливий крок у житті кожної людини, якій потребує виваженості, розсудливості, всебічного вивчення своїх бажань та вмінь.
У рамках місячника профорієнтації у Вищому професійному училищі №34 м.Виноградів проведено Тиждень відкритих дверей. Заклад освіти відвідали здобувачі освіти м.Виноградів, Виноградівської та Королівської ТГ. Близько 1000 випусників 9-11 класів мали змогу ознайомитися з навчальною базою училища.

Захід розпочався із вітального слова директора училища Володимира Гнатківського, який розповів про конкурентні переваги та перспективи, що відкриваються перед здобувачами освіти ВПУ №34 м.Виноградів, про умови вступу до навчального закладу, а також про цікаве, насичене різноманітними виховними, пізнавальними та благодійними заходами життя учнівської молоді. До спілкування долучилася Наталія Гук, фахівець з профорієнтаційної роботи Виноградівського відділення Закарпатського ОЦЗ, яка розповіла про потреби на ринку праці спеціалістів робітничих професій.
Із приходом гостей, формувались екскурсійні групи, що у супроводі представників навчального закладу пройшли кабінетами, лабораторіями та майстернями.
І усюди їх зустрічали привітні, професійні й готові до діалогу викладачі та співробітники училища. Здобувачі освіти ЗЗСО мали можливість переглянути відеоролики про професії, за якими проводиться навчання у ВПУ №34 м. Виноградів, приймати участь у майстер класах по професіях, спробувати керувати трактором та автомобілем.
Хочеться вірити, що Тиждень відкритих дверей, який вже став традиційним, допоможе представникам молодого покоління не тільки знайти роботу за спеціальністю, а й отримувати гідну заробітну плату та, що найголовніше, залишитися працювати в Україні і не шукати кращої долі за кордоном.

85 річниця проголошення Карпатської України

Викладачем предмета «Історія України» Петром Кобалем проведено годину спілкування до 85 річниці проголошення Карпатської України. Здобувачі освіти групи ОП-11 ознайомилися із подіями , які відбувалися 15 березня 1939 року, передивилися архівні відео – та фото- матеріали присвячені героїчній боротьбі українського народу за незалежність Української держави.

Шевченко Тарас Григорович

4-11 березня 2024 року. Тарас Шевченко – символ вільної думки, борець за права людини, чия творчість і досі вражає своєю глибиною та актуальністю. Минуло 210 років від дня народження Великого Кобзаря славетного українського поета, гуманіста і мислителя.
В рамках Тижня Шевченкиніани в бібліотеці ВПУ № 34 м. Виноградів було проведено цикл заходів:

  • поповнили книжкову виставку: Тарас Шевченко – поет,борець, людина;
  • оформили експрес-інформацію: Тарас Шевченко батько української нації;
  • провели гру – квест “Живий у правді віковій”. Здобувачі освіти розгадували кросворди, ребуси, були активними під час вікторини, декламували вірші. Щоб отримати перемогу у грі потрібно було виявити неабияку кмітливість, уважність і спостережливість, спритність і командний дух. Команду – переможців ’’Мудреці’’ було нагороджено грамотою ,,За перемогу в конкурсі – квест “Живий у правді віковій” та подарунками.

Тарас Шевченко для України – не просто геніальний поет, а мислитель й національний пророк

Слово Тарасове струнами б'ється.
Ходить між люди — з серця до серця.
Ходить між люди, лине світами —
Так йому жити й жити віками,
Поки, як море, в срібній обнові
Б'ються об берег хвилі дніпрові!
                                 Марія Пригара

Українці називають Тараса Шевченка «національним пророком», «апостолом правди», «заступником знедолених», «провидцем». Такої шани заслуговують не всі митці. В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким самородком в українців є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина — одна з найбільших вершин людського духу.
Здобувачі освіти нашого училища Яник Корпош (гр. ОП-11), Аделіна Шиян (гр. ОП-21), Дарина Кухта (гр. ОП-21), разом з викладачем української мови і літератури Тетяною Густа, організували проект на тему «Невмирущий Кобзар», присвячений Дню народження Т.Г.Шевченка. Здобувачі освіти взяли інтерв’ю в учнів й викладачів училища та поза його межами, чим довели, що Тарас Шевченко для України – не просто геніальний поет, а мислитель й національний пророк, апостол правди.

Виховний захід

Віртуальна екскурсія у картинну галерею Шевченка-художника «І говорило полотно про муки, про його будні і про його свята…»

Шевченківські дні

9 березня в Україні відзначали 210-ту річницю від дня народження нашого славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.
Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові.
Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю.
Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.
Тому навіть через віки прибуває джерело людської шани та поваги до нього.
Поезія Тараса Шевченка, незважаючи на численні заборони, стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності українського народу.
Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого мирного майбутнього України!

Всеукраїнська інтернет- олімпіада «На Урок» 2024

Здобувачі освіти взяли участь у ХХ Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок» (Зима 2024) з української мови та літератури. Інтернет-олімпіада – це інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань здобувачів освіти для викладача. Учні другого й третього курсів нашого училища вкотре перевірили здобуті знання та повторили вивчене, сформували впевненість у власних силах.
За результатами олімпіади учасники отримали СЕРТИФІКАТИ. Викладач української мови та літератури Тетяна Густа нагороджена СВІДОЦТВОМ та ІМЕННОЮ ПОДЯКОЮ за ініціативність та активну позицію щодо підготовки учнів. Своєю рішучістю здобувачі освіти змогли показати незламність нашого духу, любов до рідної мови, до Батьківщини. ВІРИМО В УКРАЇНУ! ВОНА ПЕРЕМОЖЕ!

Зустріч з поліцейським офіцером громади

Сьогодні, як ніколи зростає співпраця закладів освіти з працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість виробляти в учнівської молоді уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.
Відтак 21 лютого здобувачі освіти училища, які проживають у гуртожитку зустрічалися з поліцейським офіцером Виноградівської ТГ Робертом Козмовичем
Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку здобувачів освіти та застереження їх від небезпеки. Розмова йшла про види правопорушень, які часто трапляються в учнівському середовищі та на вулиці, про правила безпечного поводження в Інтернеті, акцентувалась увага на видах відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення. Особливу увагу Роберт Адальбертович приділив темі булінгу в сучасному суспільстві. Поліцейський звернув увагу здобувачів освіти на негативний вплив тютюнопаління, вживання алкогольних, наркотичних та психотропних речовин на здоровя підлітків.
Зустріч пройшла у формі діалогу, всі отримали корисну інформацію та погодились з тим, що безпека кожного залежить від нас самих.